fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

1% adó

A rendelkezés az SZJA 1 százalékáról nem kerül Önnek pénzébe, csak egy-két percet kell rászánnia az adóbevallás elkészítésekor, vagy akár attól független időpontban.

KÉRJÜK, TÁMOGASSA SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓJÁNAK 1%-VAL AZ ELTE ALUMNI ALAPÍTVÁNYT (adószáma: 18133442-1-41). Köszönjük.

Rendelkezési lehetőségek:

 • a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) és a www.magyarorszag.hu oldalról elérhető, web alapú kitöltő-ellenőrző program (WebNYK) segítségével.
 • Önnek lehetősége van arra, hogy adója 1+1%-ának felhasználásáról a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon rendelkezzen és azt a bevallásával együtt elektronikusan vagy kinyomtatott formában postai úton továbbítsa a NAV felé legkésőbb 2020. május 20-ig.
 • Amennyiben Ön már ellenőrizte adóbevallását és külön rendelkezik adója 1+1%-áról, úgy a rendelkező nyilatkozatot önállóan, legkésőbb 2020. május 20-ig küldheti meg az adóhatóságnak elektronikusan vagy papíron kitöltött formában postán.
  Amennyiben Ön rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikus úton nyújthatja be:
  az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével.
 • Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét a szervezettel közöljék, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockába jelölje “X”-szel, és töltse ki “Az adózó neve” mezőt és “Az adózó postai levelezési címe” vagy “Az adózó elektronikus levelezési címe” mezők közül legalább az egyiket. A kedvezményezett az Ön által megadott adatokat kizárólag közhasznú tevékenységével kapcsolatban az Önnel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.
 • 2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltató továbbra is összegyűjtheti az 1+1 százalékos nyilatkozatokat.  Ha a magánszemély munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 százalékáról, akkor azt legkésőbb 2020. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírással!

Hova küldje? A bevallástól elkülönülten 2020 május 22-éig közvetlenül a NAV-hoz küldheti:

Tudnivalók:

 • a 17EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban). A nyomtatvány letölthető a NAV weboldaláról.
 • a 17EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).
 • A címzendő illetékes NAV irodák listája: http://nav.gov.hu/nav/ugyfelszolg oldalon. 

Adományát előre is köszöni az ELTE Alma Mater!

További támogatási lehetőségek az ELTE Alumni Központ honlapján az Adományok és az Önkéntes támogatás menüpont alatt. Támogatható törekvéseinkről tájékozódhat a Támogatási lehetőségek menüpont alatt.

A volt hallgatók összefogásával támogatott tehetségek