Karrierközpont

Karriertippek rovat

Egyedül nem megy

Felnőtt diplomás ember létedre álmos óvodásként nyafogni azért elég nagy luxus! Mintha rajtad kívül másnak nem lennének problémái. Én, Én, Én! Másnak sem írnak ám vissza interjú után, mégsem rinyál. Más sem open office-ban képzeli el a farmville kihívásait havi 150-ért. És hidd el, ugyanúgy nyomasztja, hogy hiába is talál bármilyen állást, kb. esélytelen, hogy valaha saját lakása legyen. Tovább ›»

Késő bánat, ha elment a vonat

Képes vagy még egy virtuális állásbörzéről is lemaradni?! Na, szép! Meddig üldögélsz még féljózanul a babérjaidon? Vagy tényleg azt hiszed, hogy a vizsgarutinoddal meg az egyetemi túlélési technikáiddal térdre borulnak majd a munkáltatók és azt skandálják szálemezve: „Nem vagyunk rá méltók!” Igen. Ezt várhatod. A képzésekre, konferenciákra is csak akkor fogsz gondolni, amikor a diplomával a kezedben rájössz, hogy ez az egyetlen sor az önéletrajzodban? Tovább ›»

Őszi szünet, végkimerülés a neved

Milyen őszi szünet?! Hazautazás, rokonlátogatás, pót-pót-pót sörözések, tanulás, elszaporodott házimunkák, tanulás, „majd, ha lesz időm” címszóval görgetett feladatok, jegyzetek kajtatása, tanulás, tanulás, könyvtárazás... meg persze tanulás. A percre pontos menetrended a szünet első pillanatában hullik darabokra. A végén kimerültebben jössz vissza, mint egy zombi, és felkészületlenebbül, mint egy tizenéves leányanya. Holott a java csak ezután kezdődik... Tovább ›»

Két kicsi lego

Megvan az az érzés, amikor összenéztek és mindkettőtök szemének és szájának a sarkában ott bujkál az a bizonyos mosoly? Lehet, hogy ilyen lesz az első olyan interjúd is, ahol azt érzed, hogy ezen a helyen szívesen dolgoznál. Ezekkel az emberekkel szívesen dolgoznál. Csak beszélgettek és az idő köddé válik. Flow van és mind a ketten csak úsztok az árral... Tovább ›»

Az open office trolljai

Tíz kicsi munkás ül az irodában: a kolléga, aki másfél órája énekel melletted vagy saját gyártású szóviccekkel szórakoztatja a nagyérdeműt, a kolleginák, akik egy látogatóba jött volt kolléga ordító kisgyerekét próbálják lenyugtatni, a fennhangon telefonálók, a hangosan hahotázók, a tollakat az asztalodról ellopkodók, a stréberek, az okoskodók, a trehányok, a nyitva hagyott facebook fiókot trollkodók, a … Tovább ›»

Ne légy link

Reggel még ki sem nyitottad a szemed, amikor a kezed már automatikusan nyitja meg a facebookot a mobilodon. Keresed a kis piros számokat és azon izgulsz, amíg betölt a rendszer, hogy az éjszaka kellős közepén hány lájkot kaptál még. Ideje kitörni a selfie-like-foodporn tengelyről és tudatosan használni a közösségi oldalakat. Tovább ›»

Aki bújt, aki nem, megyek

Van azon bármi szégyellni való, ha nem találsz munkát? Ha erre a kérdésre nemleges választ adtál, akkor ne olvass tovább, hanem oszd meg a trükkjeidet másokkal is! Te már nyilván tisztában vagy azzal, hogy a megüresedett pozíciókat először a nyilvános toborzásnál és előzetes szűréseknél költséghatékonyabb módszerekkel igyekeznek feltölteni. Tovább ›»

Aludj többet, növeld a teljesítményed a munkában!

A BBC egyik felmérése, amely önkénteseken vizsgálta az alvási szokásaik hatását, kihangsúlyozta azt, amit már sokunk így is tudott: a több alvás jót tesz a testnek és az agynak is. Azonban sosem árt, ha újra meg újra emlékeztetnek rá minket, hogy a napi nyolcórás alvásciklus nem egyszerűen csak ideális. Tovább ›»
1 10 11 12