fbpx
Karrierközpont
Slider

Hírek rovat

Állásba bohóckodni magunkat

Színes filcek, flip-chart papír, bluetack ragacs, gyufa- vagy szívószálak, régi magazinok, madzag, csoportos munka, torony- vagy hídépítés, időnyomás, sorba rendezés és értelmetlennek tűnő szabályok... Ismerős, ugye? Te meg játszod az eszed, a csoport élén parádézol, mert abban reménykedsz, hogy akkor Téged választanak. Tovább ›»

Ennek a fele sem igaz!

Kávéfőzés=personal assistant, blogolás=újságírás, facebookozás=social media management, egy irodában dolgoztál több emberrel=csapatjátékos vagy, tíz éve írt angol osztályozó vizsga=tárgyalóképes nyelvismeret, MS-DOS (azmegmi?)=informatikai jártasság, december 10 - január 8-ig tartó árufeltöltés=Tesco Global Zrt. logisztika (2012-2013). Nem kell igazságügyi szakértőnek lenni ahhoz, hogy levegyék, hogy kamuzol, füllentesz, hazudsz, mint a vízfolyás! Egyáltalán létezik kegyes hazugság, vagy ez tényleg csak (ny)elvi kérdés? Tovább ›»

Bőség zavara

3 teleírt A/4-es lap, 8-as betűméret és akkora margó, hogy a nyomtató még éppen ne dobjon hibaüzenetet. Hm... Szerinted hol fogja érdekelni a jövendő főnököd, hogy a Maci csoportba jártál a Szivárvány Óvodába, vagy hogy általánosban megyei szavalóversenyt nyertél, a középiskolai drámakörről már nem is beszélve?! Szép dolog, hogy emlékekben gazdag a múltad, amire szívesen emlékszel vissza, de mik azok a tények, amikre a leendő munkáltatód alapozhat? Tovább ›»

Protokoll az életem

Ajjaj! Már az ing kiválasztásánál is gubanc van? Hát még a cipőnél! Akkor mi lesz az interjún? Ki fog kezet kivel? Megvan! Anyuéktól még öt éve kaptál egy könyvet, csak ki kell guberálni a sufniból! Igaz, ez már késő az interjú előtti napon, ha eddig nem vetted anyádék jelzését: „Fiam, 18 évnyi megfeszített nevelési kísérletünk ellenére egy tuskó vagy, ez talán majd segít! Akarjuk mondani: „Boldog Karácsonyt!" Tovább ›»

A Budai Várba költözött az ELTE!

1777-ben. A kezdetben jezsuita egyetem – Einstein szavaival élve – a „fizika fejedelmének" nevét csak 1950-ben vette fel. Teológiai, orvosi, mérnöki és állatorvosi fakultása is volt az 1635 óta fennálló intézménynek, jelenleg nyolc karon folyik a képzés. Ezen alapinformációk mellett talán ahhoz sem kell természettudósnak lenned, hogy a torziós ingáról néhány szóban meg tudj emlékezni. A nemzetközi sikerű találmány a gravitációs tér változásait méri, amellyel többek között a föld alatt rejlő nyersanyagokat lehet felkutatni. Tovább ›»

Bocs, hogy élek…

Áááá, minek mennél be? Meg sem száradt a festék a diplomádon, hogyan vennéd fel akkor a versenyt a többiekkel? Izzadó tenyereidet morzsolgatva várod, hogy szólítsanak? Esetlenül toporogsz az ajtóban, hogy most akkor kabát, kávé, köszönés vagy kézfogás? Zavarodban a kávét is kilötyögteted? Szerencsétlennek és tapasztalatlannak érzed magad, kényszeres vigyorgásod mögött csak arra tudsz gondolni, hogy bár inkább el se jöttél volna? Ismerős? Tovább ›»

Motivált-e vagy?

T. Cím! Annyira szeretnék Önöknél dolgozni, hogy csak na. Hogy miért? Kamatoztatnám a képességeimet, mindet. Meg aztán pénzre is szükségem van, hiszen én sem kapom ingyen a kenyeret a boltban. Felfrissíteném a nyelvtudásomat, és persze jogosítvánnyal is rendelkezem. Bármilyen feladatot szívesen ellátok, kérem értesítsenek! Tovább ›»

Képtelenség!

Arcátlanság! Mekkora arc kell már ahhoz, hogy az arcképem alapján egy arc nélküli válaszlevélben utasítsanak vissza?! Akkora arcom lett volna? Vagy arcpirítóan nevetséges beállítással készült a fényképem? Lehet, hogy több arckrémet kellett volna használni, esetleg kevesebb arcfestéket? Szedjek le esetleg egy spontánabb képet az Arckönyvről? Egyáltalán, arctalanul jelentkezzek, vagy adjam hozzá az arcom? Tovább ›»

Gyere, jó lesz!

Egész nap az állásoldalakat bújod, a nap végére lefrusztrálódsz, elkezded magad sajnálni, majd elmész berúgni a haverjaiddal. Másnap reggel már az állásoldalakhoz sincs kedved, mert tegnap óta egyik jelentkezésedre sem kaptál semmilyen választ, így inkább fészbúkozol, cukiságokat, vagy felnőtt tartalmakat nézegetsz, amiket legrosszabb esetben még posztolsz is. Mindezt csak azért, mert azt hiszed, hogy sem a neten, sem élőben nem lehet találkozni a leendő munkáltatóddal vagy olyan mukikkal, akik hasonlítanak a leendő munkáltatódra. Tovább ›»

A céges bulik három alapszabálya

Herótod van a közös céges tréningektől? Felesleges három nap, a munka meg nem csinálja meg saját magát? A közös ivászat is inkább csak nyűg. Jópofizni a főnökkel és úgy csinálni, mintha érdekelne a fénymásolós lány „izgalmas" élete. Persze mindezt nyilván szigorúan munkaidő után. Így tényleg mi értelme van a céges buliknak? Tovább ›»
1 40 41 42 43 44 45