Karrierközpont

Alumni rovat

Az intuíció jelensége tudományos szemmel

A Harmadik Kor Egyetemének keretében ismét egy izgalmas előadásra kerülhetett sor az ELTE PPK Kazinczy utcai épületének aulájában december 18-án, a kora délutáni órákban. A meghívott előadó, Dr. Németh Dezső az idegtudomány és a kognitív pszichológia rejtelmeibe nyújtott rövid betekintést a hallgatóságnak, „Memória és intuíció” címmel. Tovább ›»

Wagner zenedrámái

November 27-én Dr. Sohár Pál, az ELTE Természettudományi Kar Kémiai Intézetének professor emeritusa nem kutatási területéről, a színképelemzésről beszélt a hallgatóságnak, hanem rendhagyó módon a XIX. század egyik legnagyobb hatású zeneszerzőjéről, Richard Wagner életéről és műveiről tartott előadást. Tovább ›»

Aktuális nyugdíjszabályok

A Harmadik Kor Egyetemének 2013. november 27-ei előadását Molnárné Molnárné Dr. Balogh Márta, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának adjunktusa és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság igazgatóhelyettese tartotta a Gólyavárban, "Aktuális nyugdíjszabályok" címmel. Tovább ›»

Kun Bernadette a viselkedési addikciókról

Az internettel kapcsolatos álmokról, félkarú rablókról és tonnányi felhalmozott limlomról is szó volt azon a telt házas előadáson, amelyet Kun Bernadette, a Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszék egyetemi adjunktusa tartott 2013. november 20-án, a Harmadik Kor Egyeteme sorozat közönségének. Az egyetemi adjunktus a kóros játékszenvedély, a problémás internethasználat és a kényszeres gyűjtögetés kérdéseivel foglalkozott előadásában. Tovább ›»

Idén ismét Harmadik Kor Egyeteme

A tavaly nagy sikerrel futott Harmadik Kor Egyeteme című nyugdíjas korosztálynak szóló előadássorozat idén ősszel folytatódik. Az őszi program során az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, a Társadalomtudományi Kar és a Természettudományi Kar tanárai készülnek egy-egy témával. Az előadások november 6-tól szerdánként, a kora délutáni órákban kerülnek megrendezésre. A program célja, hogy az ELTE a főváros támogatásával az idősebb korosztály számára is megnyissa a tanulás lehetőségét. Tovább ›»
1 6 7 8 9