Karrierközpont

Alumni rovat

Jubileumi Operaest

Az ELTE Alumni Központ társszervezésében idén is megrendezésre kerül az évek óta teltházas komolyzenei est, melynek apropója 2017-ben Kertesi Ingrid operaénekesnő jubileuma. Az április 29-én, 19 órai kezdettel az impozáns Aula Magnában megrendezendő eseményen többek között Purcell, Mozart, Donizetti és Satie művei is felcsendülnek olyan művészek előadásában, mint Halmai Katalin, Clementis Tamás vagy Megyesi Schwartz Lúcia. Az est méltó helyszínét az ELTE Alumni Központ biztosítja. Tovább ›»

HD minőségű önbizalom: önáltatás vagy valóság?

Önbizalom. Vágyunk rá, de félünk is tőle! Misztikus is a téma, de máskor már elcsépelt, mégis vonz bennünket, hátha végre kiderül a titok, amiről sejtjük, hogy nincs, de olyan jó lenne mégis megtalálni. Vagy így, vagy úgy, időnként mindenki beszél róla, a szájunkra vesszük, aztán unjuk, hogy már megint ide lyukadtunk ki. Vége lesz ennek? Vége lehet? Tovább ›»

A BIG DATA a tudományokban

2017. február 23-án a Bolyai Szakkollégium „Csütörtök Este” című rendezvénysorozatának következő vendége Csabai István, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszékének egyetemi tanára lesz, aki A Big Bang-től a Bitcoinig: Big Data a tudományokban címmel tart előadást. Tovább ›»

TáTK szakági rendezvény – az Alumni születése

2017. február 9-én első alkalommal tartotta meg hagyományteremtő alumni találkozóját az ELTE TáTK Kulturális Antropológia Tanszék, az ELTE Alumni Központ támogatásával. Az eseményre a MÜSZI-ben került sor, amely megalapozta az egybegyűlt, közel félszáz érdeklődő közvetlen, oldott hangulatát. Tovább ›»

Őszintén a házasságról – Páratlan beszélgetés közismert párokkal

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. Tovább ›»
1 2 3 4 5 9