Karrierközpont
Slider

Önvédelmi képzés egyetemi hallgatónőknek az ELTE-n

Kerültél már olyan helyzetbe, amikor aggódnod kellett a biztonságod miatt? Hallottál már ijesztő történeteket, beszámolókat erőszakos támadásokkal kapcsolatban? Megfordult már a fejedben, hogy akár veled is megtörténhetnek? Személyesen ért már hasonló kellemetlenség, kerültél már veszélyes helyzetbe?

Sajnálatos módon a nők nagyobb eséllyel kerülhetnek olyan helyzetbe, amikor védekezniük kell verbális, mentális vagy fizikai erőszak, zaklatás ellen. A legtöbben nincsenek felkészülve, hogy szükség esetén megvédjék magukat. Valószínű, hogy az átlagember lefagy váratlan erőszakos szituációval szembesülve.

Az ELTE Sportiroda az ELTE Hallgatói Önkormányzatával való együttműködésben megkezdte az első önvédelmi képzés előkészítését az ELTE hallgatói számára.

Célunk, hogy egy ezzel az új képzéssel is az ELTE hallgatók, különösen a hallgatónők biztonságát növeljük. Reményeink szerint egy önvédelemre összpontosító képzés hozzásegíti őket egy asszertívebb, magabiztosabb életmódhoz, és elősegíti az alapvető jogaik védelmét, érvényesítését.

A képzés rövid összefoglalása (tervezet):

1) rövid szakmai felvezető program (az önvédelem pszichológiai alapjai, jogi védelem [ELTE Ombudsman] stb.)

2) önvédelmi képzés és harcművészeti önvédelmi bemutatók (krav-maga, aikidó stb.)

A képzés várhatóan 2019 februárjában valósul meg. Megszervezéséhez szükségesnek látjuk az érdeklődők számának előzetes felmérését. 

Amennyiben

·         az ELTE hallgatója vagy,

·         szívesen részt vennél egy önvédelmi tréningen,

·         értesítést szeretnél kapni az első ELTE Önvédelmi tréningjéről,

akkor kérjük, add meg az alábbi adataidat (megadott adataidat kizárólag az önvédelmi képzéssel kapcsolatos információk továbbítására fogjuk felhasználni).

Készülj fel a váratlan helyzetekre szakértőink segítségével! Hívd el a barátaidat is! 

ELTE Sportiroda

A GDPR tájékoztatót itt ismerheted meg.

A csillagozott (*) mezők kitöltése kötelező.