fbpx
Karrierközpont
Slider

Közel tízezren az ELTE standjánál

Százhatvan felkészült hallgató és oktató tájékoztatta az érdeklődőket Egyetemünkről az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 2014. január 16–18. között: az ELTE standjára csaknem tízezren voltak kíváncsiak. Nyolc Karunk vezetői interaktív kerekasztal-beszélgetésen adtak választ a „Miért az ELTE?” kérdésre, a programot Fábri György közkapcsolati és kommunikációs rektorhelyettes moderálta.

Az Educatio Kiállítás ELTE-s standjához folyamatosan érkeztek a látogatók, akik a személyre szabott információk mellett az ELTE összes képzését bemutató kiadvánnyal térhettek haza. Az F105-ös standhoz érkezőket többek között a Pedagógiai és Pszichológiai Kar zöld almái, a Társadalomtudományi Kar karkötői, az Informatikai Kar kitűzői, a Bölcsészettudományi Kar kari brosúrája, illetve különböző szóróanyagok várták. A Természettudományi Kar oktatói látványos kísérletekkel is készültek, volt ingyenes bioenergia-mérés, de az is kiderült, hogyan működhetnek faliórák citromlé segítségével. Az Educatio Kiállítás egyetemi megjelenését a Karrierközpont koordinálta, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és a Karok segítségével.

2014. január 18-án Egyetemünk vezetői a Nagyszínpadon rendezett kerekasztal-beszélgetésen vettek részt. A „Miért az ELTE?” című színes és interaktív programot Fábri György közkapcsolati és kommunikációs rektorhelyettes moderálta. A beszélgetés középpontjában hallgatóink nemzetközi lehetőségei álltak.

Aki az Állam- és Jogtudományi Kar képzéseit választja, európai színvonalon tanul majd. Nagy Marianna, a Kar dékánhelyettese elmondta: a jogi karon nagyon jó alapokat kapnak a hallgatók, akiket arra készítenek fel, hogyan igazodjanak el a világban. A Karról évente több mint száz hallgató kap Erasmus-ösztöndíjat. Nagy Marianna kiemelte: az ELTE-s hallgatók számtalan perbeszédversenyen és nemzetközi megmérettetésen érnek el kiváló eredményeket.

Brenner Koloman emlékeztetett rá, hogy a Bölcsészettudományi Kar a humántudományok fellegvára, amely évről-évre első helyen végez az ország legjobb karait rangsoroló listákon. A Trefort-kerti Campuson hatvanegy nyelvvel és kultúrával ismerkedhetnek meg a hallgatók, és számos ösztöndíj-program közül is választhatnak. A Karra külföldről is rengeteg diák érkezik: a nyelvi képzéseken közel 300-an tanulnak. A Bölcsészettudományi Kar dékánhelyettese kiemelte, hogy a Karon szerzett diplomával nagyon jól lehet elhelyezkedni, a BTK-n végzett, több nyelven beszélő diplomások keresettek a munkaerő-piacon.

A Természettudományi Karról kikerülő hallgatók közül többen vesznek részt nemzetközi kutatócsoportokban, például az MTA Lendület-programjában is. Horváth Erzsébet, a Kar dékánhelyettese elmondta: a hallgatóknak számos lehetősége van arra, hogy az oktatók nemzetközileg kimagasló kutatásaiban részt vegyenek. Kiemelte, hogy a tudomány nyelve nemcsak a magyar, ezért szorgalmazzák az idegen nyelvek elsajátítását is.

Gergó Lajos hangsúlyozta: az Informatikai Kar fő célkitűzése, hogy a hazai partnerekkel ápolt jó kapcsolatok mellett a nemzetközi „vérkeringésben” is hangsúlyosan jelen legyenek. Az Informatikai Kar dékánhelyettese felhívta a figyelmet a Karon működő egyedülálló EIT ICT Labs programra és innovációs potenciálra is. A Lágymányosi Campusról elérhetőek Európa legjobb egyetemei is, hiszen a Kar közös képzést és kettős diplomaszerzési lehetőséget is kínál.

Csizmady Adrienne kiemelte, hogy a Társadalomtudományi Kar törekszik arra, hogy hallgatói számára elérhetővé tegye a nemzetközi kutatási irányzatokat. A Kar dékánhelyettese hangsúlyozta: nagyon fontosnak tartják, hogy a hallgatók olyan tapasztalatokat szerezzenek, amelyeket akár nemzetközi színtéren is tudnak kamatoztatni.

A Pedagógiai és Pszichológiai Karra tizenhét országból érkeznek hallgatók. Oláh Attila, a Kar dékánja hangsúlyozta, hogy a hazai hallgatókat ez egyrészt toleranciára neveli, másrészt kitűnő lehetőség számukra, hogy a pszichológia munkanyelvén, angolul végezhessenek kurzusokat.

Papp Gabriella, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar dékánhelyettese emlékeztetett arra, hogy 114 évvel ezelőtt a világon elsőként jött létre a mai Kar jogelődje, ezt számon tartják a világon is. A Bárczinak komoly külföldi kapcsolatai vannak, főleg német, de egyre inkább angol nyelvterületen is. A Kar oktatói számos nemzetközi kurzust tartanak, de vendégoktatók is érkeznek az Ecseri útra. Mikonya György, a Tanító- és Óvóképző Kar dékánja az elmélet és gyakorlat helyes arányairól, az egyéni és csoportmunka jó egyensúlyáról is beszélt: „ha nálunk valaki tud énekelni, akkor kórusba kell járnia, ha valaki jól szaval, akkor drámával kell foglalkoznia.”

Az Egyetem összes kara 2014. január 24-én rendez nyílt napot, február 1-jén pedig az egyedülálló ELTEfeszten várjuk a felvételizőket és az érdeklődőket.

Ezt olvastad már?

Sikerrel zárult az V. ELTE Virtuális Állásbörze

Az ELTE Karrierközpont november 11-13. között ötödik alkalommal rendezte meg a Virtuális Állásbörzét. Az ELTE karrier platformján rekordszámú, 74 munkáltató virtuális standjánál összesen mintegy 1800, fiatal egyetemistákat és frissdiplomásokat megcélzó pozícióból lehetett válogatni. A börzén az ország vezető tanácsadó, kereskedelmi és innovációs társaságai is részt vettek. Tovább ›»

Mozgás, véndiákok!

Jó hangulatban zajlott a hétvégi ELTE Alumni és Családi Sportnap, ahol minden korosztály - totyogóktól az öregdiákokig - megtalálhatta a kedvére való szabadidős elfoglaltságot. A nagyszabású focikupa mellett volt kviddics, gólyaláb, golf, röplabda, aerobik és még sok más, ami felejthetetlenné tette ezt a napsütéses szombatot. Tovább ›»