Karrierközpont
Slider

Jövőre érettségizel? Mennyi esélyed lesz bekerülni a felsőoktatásba?

Gondolkozol már a továbbtanuláson? Szeretnél egy neves egyetem hallgatója lenni? Akkor érdemes tájékozódnod már most, mert a statisztikák nem hazudnak.

Az idei felvételi adatok szerint 100 jelentkezőből 8 kezdheti meg tanulmányait szeptembertől az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az ELTE a jövőre érettségiző diákok figyelmét igyekszik felhívni a kiélesedett versenyre, és arra, hogy mielőbb meg kell kezdeni a felkészülést a jó helyekért.

2014-ben több, mint 100.000 diák jelentkezett a felsőoktatásba, de mindössze 70%-uknak sikerült bejutni. Az arányok kiszélesedtek, mivel 10.000-el több reménybeli hallgató kívánta betölteni a helyeket, mint tavaly, de csak 1300 fővel többet vettek fel az egyetemek, főiskolák.

Mivel a későbbi munkáltatóknak sem mindegy, hogy a jelölt mely intézmény diplomájával rendelkezik, az ELTE kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a középiskolások még érettségi előtt megfelelő tájékoztatásban részesüljenek a lehetőségekről.
Az október 10-re szervezett ELTEfeszt interaktív, közösségi programokkal várja a középiskolás hallgatókat, melynek során bemutatkozik mind az egyetem, mind az ELTE hivatalos Érettségi Előkészítője, amelynek első kurzusai már szeptemberben indulnak. Így a továbbtanulni vágyók egy erős alapra építhetik tudásukat az idei felsőoktatási rangsort vezető egyetem képzésében.

„Nem mindegy, hol szerez valaki diplomát, és ahhoz, hogy minőségi felsőoktatásban vehessen részt, a karriertervezést már középiskolában meg kell kezdeni. Mind az egyetemnek, mind a diákoknak az az érdeke, hogy jól felkészült, tájékozott, magas szintű alaptudással rendelkező hallgatók kezdhessék meg tanulmányaikat az ELTE-n” – mondta Reiber Gabriella, az ELTE Érettségi Előkészítő vezetője.

Sikeres jelentkezést, kitűnő érettségit és magas pontszámokat kíván mindenkinek az ELTE Karrierközpont!

izs