Karrierközpont
Slider

Irodalmi Klub

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki szívesen olvasna, beszélgetne, kalandozna egy kötetlen irodalmi klub résztvevőjeként! Osszuk meg egymással gondolatainkat, véleményünket a közösen kiválasztott és megismert versek, novellák, regények, filmek kapcsán!

Az irodalom, mint teremtő művészet nem csak szórakoztat, hanem segít megélni és feloldani belső félelmeinket, szorongásainkat, kishitűségeinket. Lendületet ad, hogy megtaláljuk az utat a Világmindenség sokszor nyomasztóan tágas végtelenjébe. A nyelv megváltó ereje nagy lehetőség az önmagunkkal való szembenézésre, emberi gyarlóságainkból, hiányosságainkból adódó külső-belső drámáink, konfliktusaink megértésére és feloldására.

A csoport célja:

Mindannyian küzdünk olyan problémákkal, nehézségekkel, melyeken idő és energia változtatni. Ki ebben, ki abban, de mind fogyatékosságokkal élünk. A szépirodalmi művek segítségével körüljárhatóak az élet nehézségei, nagy kérdései. De nem vagyunk egyformák, ettől színesedik a világ-és ez így van jól.

   „..Mert a művészetben a süketek hallanak, a vakok látnak, a bénák járnak, minden fogyatékosság teremtő és magasrendű erővé válhat…” (Pilinszky János)

 Közösen megfogalmazhatjuk a fiatal felnőtt lét kérdéseit, a művészet tiszta és áttetsző vezérfonalába fogódzva segíthetjük egymást teljes egészként megélni emberi mivoltunk sorskérdéseit a célok, remények és vágyak útvesztőjében.

Egyszóval; szeretettel várunk Minden Egyetemi Honpolgárt!

Helyszín: ELTE BTK A épület, alagsor, -125.

Időpont: 2018. március 6.-tól kéthetente, kedd délután 16.30-tól ( az időpont közös egyeztetés után változhat)

 

Szervezők neve és elérhetőségei:

Péterfia Eszter, E-mail: peterfia.eszter@kancellaria.elte.hu, telefon: 06-30-315-76-72

Szepesi Magdolna, E-mail: szepesi.magdolna@kancellaria.elte.hu, telefon: 06-30-315-76-24