Karrierközpont

Esélyegyenlőség, a foglalkozás-egészségügy szerepe a fogyatékos személyek munkaerő-piaci integrációjában. Felmérés felnőtt látássérült személyek körében.

Pilot vizsgálat

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Kérjük, hogy értékes válaszaival segítse az alábbiakban röviden ismertetett kutatás minél eredményesebb megvalósulását!

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) Munkahigiénés és Foglalkozás-egészségügyi Főosztály munkacsoportjának – együttműködő partnerével, az ELTE BGGYK GYMRI Látás szakcsoporttal – célja felkutatni a fogyatékos személyek, jelen kutatásban a látássérült személyek munkaerő-piaci integrációját segítő, illetve akadályozó, foglalkozás-egészségügyi szempontból is fontos tényezőit.
2011-ben és 2012-ben az Egészségügyi Tudományos Tanács Tudományos és Kutatásetikai Bizottságának engedélyével kérdőíves vizsgálatot végeztünk hallássérült személyek körében, ezen vizsgálatok során szerzett tapasztalatok alapján készítettük el jelen kérdőívünket.

A kérdőív kitöltése önkéntes és teljesen anonim. A vizsgálatban résztvevők semmilyen díjazásban nem részesülnek, a vizsgálatból közvetlen előnyük, hátrányuk nem származik. Az online beérkező kérdőívek semmilyen azonosítót, személyes adatot nem tartalmaznak. A kérdőív 32 egyszerűen megválaszolható kérdésből áll, kitöltése 15-20 percet vesz igénybe. Kérjük, a kérdések és a felajánlott válasz lehetőségek pontos elolvasása után jelölje be válaszát. Minden kérdés Önre vonatkozik. Az első kérdés a beleegyező nyilatkozat, mely üresen hagyása esetén a kérdőív nem küldhető el.

A kérdőív kiértékelését követően az eredményeket, következtetéseket kizárólag összesítve tudományos kutató munkához és tudományos, szakmai publikációhoz használjuk fel.

Együttműködését előre is köszönjük!

Dr Nagy Sarolta vizsgálatvezető

(OTH Munkahigiénés és Foglalkozás-Egészségügyi Főosztálya

1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

tel.sz.: 06-1-4593073)

 

Kérdőív felnőtt látássérült személyek részére