fbpx
Karrierközpont
Slider

ELTE Inkluzív Sportnap – Parasport? Próbáljuk ki együtt!

A 2016/2017-es tanévben először, Egyetemünk oktatási szünetet rendelt el, hogy lehetőséget biztosítson az UNESCO Egyetemi Sport Nemzetközi Napjához kapcsolódó sportrendezvények szervezésére. Ennek keretében kerül megrendezésre az ELTE Inkluzív Sportnapja.

Az ELTE valamennyi hallgatója, polgára számára, így a fogyatékossággal élő hallgatók és a dolgozók számára is közösségi élményt, mozgást, kikapcsolódást nyújtó eseményt tervezünk, amelynek a szlogenje lehetne: „A Sport mindenkié”. Az inkluzivitást nem csupán a fogyatékossággal élő hallgatók számára történő nyitottság jelenti majd, hanem az is, hogy azokat a hallgatókat is szívesen látjuk, akik testi adottságuk, életkoruk, hiányzó sportmúltjuk miatt bátortalanabbak a sporteseményeken történő megjelenés tekintetében.

Ezen célkitűzés megvalósítása érdekében az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Szolgáltató Központja (Fogyatékosügyi Központja és Sportirodája), valamint a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) együttműködésében az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetével és az ELTE SPORT Kft.-vel inkluzív sportnapot rendez.

Időpont:                    2016. szeptember 20. (kedd)

                                   10:00 – 16.00 óráig

Helyszín:                  Tüskecsarnok,

                                   1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 7.

                                   http://tuskecsarnok.hu/

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő “Fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősségvállalását elősegítő programok támogatása” című pályázati támogatás keretében valósul meg az ELTE PPK jóvoltából.

Ízelítőül néhány sportág, amelyet fogyatékos és nem fogyatékos személyek egyaránt kipróbálhatnak majd: kerekes székes kosárlabda, ülőröplabda, boccia, csörgőlabda, showdown, cselgáncs, virtuális sportok, tandem kerékpározás.

Az Inkluzív Sportnap végeztével mindenkit szeretettel várunk a 17.00-kor kezdődő 5vös 5km futóversenyre, ami természetesen fogyatékos hallgatóknak is akadálymentes (kerekes székkel; látássérültek látó futótárssal, stb.).